Internalization of Democratic Culture

Demokrasinin hepimiz için çok önemli bir kavram olduğunun bilincindeyiz. Demokratik toplum olmanın demokratik kültüre sahip olmanın önemi üzerinde durarak öğrencilerimize demokrasi kavramının farkındalığını oluşturmayı amaçlıyoruz. Demokrasiyi sadece seçme seçilme hakkı olarak değil eşitlik, adalet, kültürel çeşitlilik, insan hakları gibi paydaşlarıyla bütün olarak görmeyi ve bu bütünlüğün demokratik toplum ve kültür temelini oluşturduğunun farkındalığını amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin de bu kültürü içselleştirmesi projemizin en nihai amacıdır. Projede demokrasi örnekleri vererek çeşitli aktiviteler yaparak öğrencilerimizde bir topluma aitlik duygusu uyandırmayı, çeşitlik ve farklılıkları zenginlik olarak ele almayı hedeflemekteyiz.

05-02-2020